Als een echtpaar uit de echt scheidt worden de goederen vaak maar na de echtscheiding definitief verdeeld. Wie mag er tussen het begin van de moeilijkheden en de definitieve verdeling dan de oldtimer gebruiken?
Een kwestie van afspraken
Vooreerst kan je het onderling eens zijn wie verder gebruik mag maken van de oldtimer. Valt die in het eigen vermogen van één van de echtgenoten dan kan je bv. afspreken dat diegene die er eigenaar van is hem verder gebruikt. Een oldtimer die in onverdeeldheid is of in het gemeenschappelijk vermogen valt kan bijvoorbeeld worden toevertrouwd aan de ene echtgenoot terwijl de andere voorlopig andere goederen mag gebruiken.
Naar de familierechtbank
De discussie kan ook worden voorgelegd aan de familierechtbank. Die kan namelijk discussies beslechten over het voorlopig gebruik en genot van de goederen van de echtgenoten. Elk van de echtgenoten kan daar zijn argumenten laten gelden. Hou er rekening mee dat de familierechtbank bij haar beslissing niet noodzakelijk rekening moet houden met wie van de echtgenoten eigenlijk eigenaar is van de oldtimer in kwestie.
Advertentie – lees hieronder verder
Gebruiksvergoeding
Als de oldtimer gemeenschappelijk/in onverdeeldheid is, kan de echtgenoot die hem tijdens de echtscheidingsprocedure mocht gebruiken een gebruiksvergoeding verschuldigd zijn. Hou daar rekening mee als je vraagt dat het gebruik van de oldtimer aan jou wordt toevertrouwd.
Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be
Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be