Mille Miglia : een armada SLR’s brengt hulde aan Moss

Op 17 mei kwam de Mille Miglia Storica 2015 aan. Dit jaar kwamen er ruim 464 wagens aan de start van deze 1.760 km lange rally. De toeschouwers kregen waar voor hun geld want velen onder hen stonden neus aan neus met een eerder onverwacht trio.

Gepubliceerd op 21 mei 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Sinds enkele dagen circuleert een video op Youtube waarop een kleine vloot Mercedes SLR McLaren modellen te zien is. Deze wagens maakten blijkbaar een rondrit in de buurt van Brescia. Hun aanwezigheid was uiteraard geen toeval. Te oordelen aan de beelden, kunnen we zelfs aannemen dat het merk met de ster een en ander orkestreerde.

Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat Stirling Moss de Mille Miglia won. In 1955 schreef de Britse piloot deze vermaarde rally op zijn naam aan het stuur van een Mercedes-Benz 300 SLR. Uitgerekend die wagen stond model voor de SLR’s die Mercedes tussen 2003 en 2010 heeft gebouwd. Het is dus logisch dat men met deze wagens een uitstapje maakte om hulde te brengen aan deze overwinning.

Bij deze SLR-modellen van de XXIste eeuw zagen we zowel “coupé”- als “roadster” modellen maar ook de meest extreme productieversies. Dan hebben we het over de SLR “Stirling Moss”, waarvan slechts 75 exemplaren werden gebouwd. De vier eigenaars van de SLR “Stirling Moss”-modellen hadden overigens geen schrik om zich in het plaatselijke verkeer te mengen. Dat is vrij moedig want een dergelijk exemplaar wordt geschat op 3 miljoen dollar.

Zou u met zo’n dure bolide aan een dergelijk evenement deelnemen ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.