Break geflitst aan 290 km/u

ABT is een Duitse tuner die maar wat graag de Audi-ingenieurs het vuur aan de schenen legt. Ook met hun jongste creatie lukken ze daar wonderwel in. ABT heeft zich immers onledig gehouden met de S6 Avant. Het resultaat mag er zijn want de tuner heeft voortaan een product in haar gamma dat de vergelijking met de supersnelle Audi RS6 Avant kan doorstaan.

Gepubliceerd op 19 mei 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Het komt er op neer dat de tuner vooral onder de motorkap van de S6 Avant heeft gewerkt. De 4 liter grote biturbo V8 die in basistrim 450 pk levert en over 550 Nm aan koppel beschikt, werd verder opgevoerd. Hij levert 100 pk extra en ook de koppelwaarde werd met 130 Nm bijgesteld. Kortom, met dergelijke waarden doet deze S6 Avant bijna even goed als de RS6 Avant. Die laatste ontwikkelt 560 pk en 700 Nm. Door de motoraanpassingen belooft ABT ook een topsnelheid van 290 km/u.

Om al dat extra vermogen ook de baas te kunnen en om het weggedrag verder te verfijnen, werkte ABT ook aan het onderstel. Men monteerde immers het instelbare “ABT Level Control” systeem. Op die manier kan je de hoogte van de wagen vooraan met 20 mm en achteraan met 15 mm aanpassen.

Je herkent deze ABT S6 aan spiegelkappen die van carbonvezel werden vervaardigd en een de achterspoiler die eveneens uit lichtgewichtmateriaal is gemaakt. Tot slot merk je ook dat ABT aangepast velgen van 20 of 21 duim monteert. Binnenin zie je voornamelijk een aangepast stuur dat geïnspireerd is op de racerij. Zo wordt het voorzien van ledlampjes die aangeven wanneer je moet opschakelen.

Wat denkt u van de evoluties aan deze Audi S6 Avant ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.