Een kant en klare race-Golf

Als u van autosport houdt, hebt u ongetwijfeld al gehoord over de lancering van een nieuw kampioenschap voor toerismewagens: TCR (Touringcar Racer International Series). Concreet worden er sprintwedstrijden gereden met potente productiewagens aangedreven door 2 liter-turbomotoren die zo’n 350 pk produceren.

Gepubliceerd op 27 juli 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

De start van een nieuw kampioenschap wekt natuurlijk de interesse op van nieuwe constructeurs. En het duurde dan ook niet lang vooraleer VW een concept car ontwikkelde die hier voor geschikt is. De « Racecar Concept » is gebaseerd op de Golf en dient om een raceprogramma voor klanten voor het komende seizoen te evalueren.

Deze concept car pakt uit met een voorspoiler, grotere luchtinlaten, aangepaste zijschorten, grotere wielbehuizingen, een gigantische achterspoiler in koolstofvezel, een diffusor achteraan, een dubbele uitlaat en tenslotte 18-duims velgen. Het interieur werd gestript en kreeg een kuipzetel, een rolkooi en een fraai stuurwiel met alcantara bekleding.

Onder de motorkap werd een geblazen 2 liter-viercilinder geplaatst die 330 pk en 410 Nm koppel ontwikkelt. Deze krachtbron wordt gekoppeld aan een DSG-transmissie met bediening via peddels aan het stuur.

Volgens Jost Capito, de directeur van Volkswagen Motorsport, kan dit studiemodel leiden tot een nieuwe verkoop van een kant en klare racewagen voor klanten die er mee willen gaan racen. Afwachten maar hoe dit verder afloopt…

En zou deelnemen aan dat kampioenschap met zo’n Golf?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Volkswagen voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.