Belg rijdt met 2 miljoenste Kia

Een Belgische Kia-rijder zal straks blij zijn dat hij met een belangrijk model rijdt voor de Europese tak van de Koreaanse constructeur. De wagen waarvoor hij enkele maanden geleden de bestelbon tekende, blijkt de twee miljoenste Kia te zijn die van de band rijdt in de productiesite in het Slowaakse Žilina.

Gepubliceerd op 10 mei 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Het Kia-model waarover het gaat, is een Pro Cee’d GT in wit “deluxe” en wordt aangedreven door een 1,6 liter grote turbomotor, goed voor 204 pk. Deze historische kaap is belangrijk voor de constructeur en het is voor Kia een bevestiging om eindelijk ook te worden aanzien als een grote constructeur die gelijke tred kan houden met zijn concurrenten.

De fabriek in Slowakije werd pas in 2006 geopend en is dus bijna 10 jaar in gebruik. Kia produceert hier vandaag 56 % van de Kia-voertuigen die in Europa worden verkocht. Men bouwt er de Cee’d in al zijn varianten (vijfdeurs, Pro Cee’d coupé en de break), naast de Venga en de Sportage. Die laatste is overigens de absolute bestseller op de Europese markt.

Kia bouwde op deze site vorig jaar 323.000 auto’s en 493.000 motoren. Dit is andermaal een record voor het merk. Nu de teller op twee miljoen gebouwde exemplaren staat, heeft Kia voldoende argumenten om critici de mond te snoeren. Er was immers een periode waarin de meeste marktspecialisten niet geloofde in het commerciële succes van Kia op het oude continent.

Heeft u (al) interesse voor producten van deze Koreaanse constructeur ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Kia voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.