Hybride 48 V-systeem in de Kia Sportage

Vanaf oktober zal Kia een hybride dieselmotor met een 48 V-systeem in de gefacelifte versie van de Sportage lepelen, net zoals veel premiumconstructeurs doen dus. Hier spreken we over een combinatie met diesel. In eerste instantie.

Gepubliceerd op 16 mei 2018
Leestijd : 1 min

Partagez

Deze versie zal EcoDynamics+ worden gedoopt en door deze technologie kan men de CO2-emissie met 7% verminderen, gemeten volgens de oude NEDC-meetmethode. Met de nieuwe WLTP-meetcyclus blijft er een brandstofbesparing van 4% over.

Door deze krachtige elektrische installatie kan men via een elektromotor de verbrandingsmotor bijstaan bij het versnellen en het vertrekken. Het systeem recupereert deze energie bij het remmen. Dit 48 V-unit is zowel motor als generator.

Kia geeft ook aan dat deze nieuwe milde hybride dieselmotor compatibel is met een manuele- en met een automatische versnellingsbak en hij is geschikt voor auto’s met voor- of met vierwielaandrijving. In de toekomst zal men dit systeem ook aanpassen voor benzinemotoren en vanaf volgend jaar zal de nieuwe Ceed eveneens van deze technologie kunnen genieten.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Kia voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.