Mercedes S-klasse coupé krijgt extra vermogen

Na de Mercedes S-klasse is het de beurt aan de coupé en de cabrioversies voor een kleine facelift. Het design evolueert slechts discreet en de vernieuwing zit voornamelijk onder de motorkap.

Gepubliceerd op 7 september 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Hoewel de S-klasse coupé en cabrio nog maar twee jaar op de markt zijn, krijgen ze dezelfde update als de S-klasse. Je herkent de nieuwe bumpers en de OLED-achterlichten enkel met een kennersoog. Binnenin blijven de twee grote 12,3 inch schermen op post maar men kan ze voortaan bedienen via een touchpad op het stuur.

Onder de motorkap heeft de S400 een vrijloopfunctie gekregen en werd hij omgedoopt tot S450. De S500 ruilt zijn 4.7 l V8-motor met 455 pk voor een 4.0 V8-motor die 467 pk levert en deze versie krijgt voortaan S560 op de achterklep. Tot slot behoudt de S65 AMG zijn V12-motor met 630 pk. De S63 AMG komt in de buurt van de S65 want hij maakt voortaan gebruik van de nieuwe 4.0 bi-turbo V8-motor waarvan het vermogen stijgt van 585 naar 612 pk. De AMG-versies worden bovendien uitgerust met het Panamericana radiatorrooster met verticale lamellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.