Porsche Macan : wachttijden langer dan 6 maanden

De compacte SUV van Porsche kent op nagenoeg alle markten een ongelooflijk succes. Het directiecomité is in de wolken maar kijkt meteen ook aan tegen een aanzienlijke leveringstermijn. Dat schiet bij sommige Porsche-klanten in het verkeerde keelgat.

Gepubliceerd op 29 januari 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Vooral in de Verenigde Staten blijkt die langer leveringstermijn een probleem. Joe Lawrence, een van de voornaamste verantwoordelijken van Porsche Cars North America, gaf zopas toe dat hij op zoek is naar een manier om meer Macan-modellen naar Amerika te sturen om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

In een gespecialiseerd magazine verklaarde de man het als volgt : “Naar aanleiding van het succes dat de Macan bij ons kent, hebben we aan de fabriek gevraagd om de productie te verhogen. Jammer genoeg zijn ook daar beperkingen. We hebben dus geen andere keuze dan onze klanten te vragen om geduld te hebben. Dat is niet evident want we willen deze kopers in geen geval verliezen !”. Met de lancering van de Macan diesel in de VS (eind vorig jaar) ziet het er niet naar uit dat de situatie snel zal veranderen.

Het succes van de Macan zal er hoe dan ook voor zorgen dat Porsche jaarlijks meer dan 50.000 voertuigen zal verkopen op Amerikaanse bodem. Dat volume was het objectief dat Porsche tegen 2018 voor ogen had. De constructeur zit dus meer dan ooit op schema. Binnen enkele maanden zullen de langere levertijden slechts een vage herinnering zijn als het merk de jaarcijfers publiceert.

Had u gedacht dat de Porsche Macan een dergelijk succesnummer zou worden ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Porsche voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.