Actualiteit

Skoda Fabia krijgt facelift in Genève

Met de karrevracht nieuwe producten bij Skoda, was de Fabia een beetje naar de achtergrond verdrongen, maar op het autosalon van Genève begin maart is de gefacelifte versie te zien. Er komen discrete koetswerkaanpassingen, maar het gaat vooral over een update op vlak van technologie en uitrusting.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Je moet al een geoefend oog hebben om de vernieuwingen te kunnen zien. Wie goed kijkt, ontdekt het aangepaste en vooral hoekige radiatorrooster vooraan en achteraan worden de reflectoren in de achterbumper geïntegreerd. Ook de koplampen werden herzien en er komt vooraan ook ledtechnologie. Skoda biedt voor het eerst ook optionele 19-duimsvelgen aan.

Advertentie – lees hieronder verder

Binnenin wordt het dashboard herzien en er wordt ook een nieuw Swing infotainmentsysteem met een 6,5 inch scherm gemonteerd. De stadswagen kan worden uitgerust met een assistent die waarschuwt voor kruisend verkeer achter de wagen (bij het achteruitrijden, nvdr.), er komt ook een dodehoek assistent en de wagen heeft een automatische dimfunctie van de lichten.

De Fabia zal ook niet langer leverbaar zijn met de 1.4 TDI dieselmotor en is voortaan enkel beschikbaar met een 1.0 benzinemotor die 60, 75, 95 of 110 pk levert. De twee krachtigste versies gebruiken turbotechnologie en een roetfilter! De 110 pk variant valt eveneens te combineren met een automatische DSG7 transmissie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon