Automarkt

PSA schrapt 400 banen bij Vauxhall

Met de aankoop van Opel, heeft PSA ook het Britse filiaal Vauxhall in handen met inbegrip van de fabriek van Ellesmere Port in Engeland. De Franse groep heeft zopas aangekondigd dat in die productiesite 400 banen zullen verdwijnen. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 19 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

In de fabriek wordt momenteel de Astra gebouwd en er werken 2.000 mensen. Ruim 1/5 van die medewerkers moet afvloeien maar het is nog niet duidelijk binnen welke termijn dat zal gebeuren.

PSA geeft aan dat het om een aanpassing gaat van de productievolumes op een moeilijke Europese markt waar een “verkoopdaling van personenwagens” wordt vastgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit is slecht nieuws voor de Britse assemblagefabriek waar de werkings- en productiekosten al beduidend hoger zijn dan in de overige fabrieken van de groep. In het licht van de nakende Brexit wordt het voorbestaan van deze fabriek erg onzeker. De PSA-woordvoerder spreekt wat dat betreft wel geruststellende taal want hij stelt dat men “de toekomst van de fabriek wil veilig stellen door de efficiëntie ervan te verhogen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon