F1-motor voor toekomstige Mercedes hypercar

Mercedes ontwikkelt momenteel een hypercar en die zou mogelijk een hybride motorisatie krijgen zoals in de Formule 1 wordt gebruikt door Lewis Hamilton et Nico Rosberg. Deze hypercar zou een concurrent kunnen zijn voor de Aston Martin Red Bull AM-RB 001 die eerder werd onthuld. Net zoals de Aston zou deze Mercedes een uitstekende verhouding (1:1) tussen vermogen en gewicht krijgen. Men heeft het over een vermogen van 1.300 pk voor een gewicht van 1.300 kg. Autocar geeft ook aan dat deze motor een rechtstreekse afgeleide is van de F1-motor. Het gaat om een V6 turbomotor in combinatie met een elektrische aandrijving. Volgens het Britse blad zou deze Mercedes hypercar inmiddels al in de conceptfase van het project zitten. Mercedes-AMG High Performance Powertrains zou de opdracht gekregen hebben om de motor verder te ontwikkelen. Voor het onderstel zou Mercedes een beroep doen op Lotus om een carbon monocoque te bouwen zoals in de F1.

Gepubliceerd op 6 september 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Gocar team ontmoet pechduivel in 24 Uren Zolder

De Lamborghini Huracan van Christoff Corten en de BMW 1M van Alain De Jong gingen vol ambitie van start in de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, maar haalden door een crash en een motorpanne jammer genoeg de finish niet. Ook dat is autosport.

25 augustus 2024 3 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.