Felipe Massa gaat (alweer) met pensioen

De Williams-piloot verlaat op het einde van dit seizoen de Formule 1. De Braziliaan kondigde aan het eind van vorig seizoen al aan dat hij zich zou terugtrekken maar Williams vroeg Massa om Valterri Bottas te vervangen. Die laatste was naar Mercedes overgestapt nadat Nico Rosberg met pensioen ging.

Gepubliceerd op 6 november 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Felipe Massa heeft er een carrière van 15 jaar opzitten en de piloot reed achtereenvolgens voor Sauber, Ferrari en Williams. Hij haalde gedurende al die jaren 11 overwinningen, 41 podiumplaatsen en 16 pole positions. De Braziliaan is 36 en behaalde evenveel punten. Vandaag staat hij op de 11de plaats in het kampioenschap, vlak achter zijn teamgenoot Lance Stroll. Hij moet nog twee races rijden, waaronder een GP in zijn thuisland Brazilië.

Voor volgend jaar schuift Williams diverse kandidaten voor om hem te vervangen. In de wandelgangen circuleren de namen van Robert Kubica, Paul Di Resta maar ook Pascal Wehrlein. Het is wel mogelijk dat Felipe Massa nog zal aantreden in een ander kampioenschap zoals de Formule E.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Gocar team ontmoet pechduivel in 24 Uren Zolder

De Lamborghini Huracan van Christoff Corten en de BMW 1M van Alain De Jong gingen vol ambitie van start in de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, maar haalden door een crash en een motorpanne jammer genoeg de finish niet. Ook dat is autosport.

25 augustus 2024 3 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.