Oldtimers

De Shelby GT350H van Caroll Shelby staat te koop

Op zoek naar een zeer exclusieve Mustang? Het is nu mogelijk jezelf een Shelby GT350H cadeau te doen die aan Caroll Shelby himself toebehoorde.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 9 jan. 2018 | Leestijd: 1 min

Een Shelby GT350H is sowieso een zeldzaam model. Het maakt deel uit van de «Rent-a-racer» collectie van de verhuurder Hertz (vandaar de H achteraan), die bestaat uit wagens die in beperkte serie gemaakt worden en naar specifieke bestemmingen gaan waar een grote vraag is naar exotische auto’s. Maar het model dat hier wordt aangeboden heeft wel een heel bijzondere geschiedenis.

Advertentie – lees hieronder verder

Nadat deze GT350H zijn uren had geklopt in het Hertz verhuurkantoor in San Diego, werd deze wagen door een particulier gekocht die er een specifiek dashboard, een nieuwe radiator, een achterspoiler en andere wielen op monteerde. Deze wijzigingen vielen blijkbaar in de smaak van Caroll Shelby, de stichter van het gelijknamige merk, die de wagen voor persoonlijk gebruik aankocht.

Sinds 2008 staat de auto tentoongesteld in het merkmuseum in Las Vegas en werd in zijn originele staat hersteld. Nu wordt hij te koop aangeboden door Bonham’s, en zou tussen 150.000 en 200.000 dollar moeten opbrengen tijdens een veiling die binnen een tiental dagen plaatsvindt.


Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be


Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon