Deze Mercedes 300SL Gullwing is eigenlijk een SLK

De Mercedes 300 SL uit de jaren ’50 wordt gekenmerkt door vleugeldeuren die de wagen de bijnaam “Gullwing” gaven. Dergelijke modellen verwisselen vandaag van eigenaar voor recordbedragen. Deze versie die hier wordt geveild, is schappelijker geprijsd en dat heeft een reden…

Gepubliceerd op 30 juni 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Dit exemplaar wordt verkocht door veilinghuis RMSotheby's uit Santa Monica in California. Het is in feite een replica van glasvezel die werd gebouwd op basis van een Mercedes SLK 32 AMG uit 2002. De verkoper geeft aan dat de technische basis volledig origineel is gebleven.

Qua koetswerk en interieur  ziet deze realisatie er erg geslaagd uit en ook de originele proporties werden gerespecteerd. De afwerking is bijzonder verzorgd en het interieur dat volledig met leer werd bekleed getuigt van een schitterende neo-retro look.

Hoewel de prijs niet te vergelijken is met wat men vandaag voor een “echte” 300SL vraagt, gaat men er wel van uit dat deze bijzondere versie tussen de 125.000 en de 135.000 dollar zal opbrengen.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.