Dream Cars

675 LT, McLaren “long tail”

Begin maart , op het salon van Genève, zullen we niet één maar wel twee nieuwe modellen zien op de McLaren stand. Naast de P1 GTR (de extreme circuitversie van de P1), zal er de 675 LT onder de spots staan. Deze McLaren moet de meest radicale en ook de krachtigste variante binnen de Super Series familie worden. Hij hoort dus thuis in het gamma van de 650S en de 625C die de voorbije maanden werden onthuld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 13 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Als we deze 675 LT in profiel bekijken, valt de lange staart op. De initialen LT staan immers voor “Long Tail”. Amper enkele weken voor dit Geneefse autofeest, geeft McLaren al aan dat deze verlengde kont wordt uitgerust met een actieve luchtrem. Nog volgens de constructeur moet deze spoiler de downforce met een impressionante 40 % verhogen !

Voor de aandrijving van de 675 LT heeft men de 3.8 liter grote biturbo V8-motor grondig onder handen genomen. De constructeur heeft ultralichte componenten gebruikt en monteert ook aangepaste turbo’s. Door die ingrepen levert de motor voortaan 675 pk en staat er 700 Nm aan trekkracht paraat. Met dergelijke cijfers is deze 675 LT perfect opgewassen tegen de Ferrari 488 GTB die enkele dagen geleden werd aangekondigd.

Advertentie – lees hieronder verder

McLaren laat nog weten dat de 675 LT zal worden uitgerust met een specifieke uitlaat van titanium. Die ziet er anders uit dan bij zijn zustermodellen. Men monteert hier twee ronde en centraal opgestelde uitlaten, vlak onder de luchtrem.

Denkt u ook dat de confrontatie tussen de McLaren LT en de Ferrari 488 explosief zal zijn ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon