Audi R8 V10 Plus : meer « supercar » dan ooit

Voor de liefhebbers van exclusieve sportwagens wordt 2016 een complex jaar. Het zal namelijk zeer moeilijk zijn te kiezen tussen alle nieuwigheden. Hoezo? Er is nu ook de Audi R8 V10 Plus – de krachtigste van het R8-gamma – die even krachtig en snel is als de Ferrari 488 GTB of de Lamborghini Huracan.

Gepubliceerd op 22 juli 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Vergeleken met de vorige generatie evolueert deze R8 V10 Plus uiterlijk inderdaad zeer weinig, maar op technisch vlak wordt er wel een flinke stap vooruit gezet. De auto werd zo’n 50 kg lichter dankzij een onuitgegeven structuur. Dit werd mogelijk door de integratie van elementen van plastic verstevigd met koolstofvezel voor de transmissietunnel en de afscheiding tussen de cockpit en het motorcompartiment. En verder werd er weer uitgebreid gebruik gemaakt van aluminium. Het resultaat? De R8 V10 Plus legt zo een gewicht van 1.555 kg voor. Niet slecht!

Dit gegeven is zelf nog interessanter als je weet dat de atmosferische 5.2 V10 nu een vermogen van 610 pk bij 8.250 tr/min en een koppelwaarde van 560 Nm ontwikkelt. Deze V10 is nog enkel gekoppeld aan de S-Tronic-versnellingsbak met zeven verhoudingen die de kracht naar de vier wielen verdeelt. Met een dergelijke technische fiche is het niet verwonderlijk dat de R8 V10 Plus in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u dendert en een top van 330 km/u haalt.

Vindt u dat deze Audi nog steeds zijn plaats verdient tussen de supercars ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.