Elke Chiron staat 9 maanden in het atelier van Bugatti

Een Bugatti doorloopt van de bestelling tot de levering een periode van ongeveer 9 maanden. Het niveau van personalisering is bepalend voor de levertermijn. Met 31 verschillende soorten leer, 8 types alcantara, 11 kleuren voor de gordels, 18 tinten voor de tapijten en honderden buitenkleuren heeft de toekomstige klant flink wat keuze!

Gepubliceerd op 24 februari 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Elke Bugatti Chiron wordt in de ateliers van Molsheim in de Elzas gebouwd, daar is sinds 1909 de hoofdzetel van het merk. Een twintigtal werknemers assembleren deze exclusieve hypercar met ruim 1.800 onderdelen. Elke Bugatti Chiron doorloopt 12 stadia voor hij de fabriek verlaat.

Na de montage gaan de testpiloten van het merk een testrit maken van 300 km doorheen de Vogezen waarbij ze topsnelheden van meer dan 250 km/u halen. Na deze eerste test is er nog een kleiner testparcours van 50 km voorzien.

Dit jaar zullen op deze manier ruim 80 Chirons worden gebouwd.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Bugatti voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.