Koenigsegg verbetert snelheidsrecord Bugatti (+VIDEO)

Met een gehomologeerd snelheidsrecord van 444 km/u is de Koenigsegg Agera RS de snelste productiewagen ter wereld. Na de oefening 0 – 400 – 0 km/u neemt Koeningsegg het record over van Bugatti.

Gepubliceerd op 6 november 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Sinds 2010 hield Bugatti het snelheidsrecord voor een productiewagen met de Veyron Super Sport die een topsnelheid van 434,5 km/u bereikte met fabriekspiloot Pierre-Henri Raphanel aan het stuur. Hennessey deed nog beter met 435,3 km/u maar dit record kon niet bevestigd worden omdat er geen passage in de twee richtingen werd gereden.

Het voorbije weekend heeft Koeningsegg het Bugatti-record weldegelijk (officieel) gebroken, en dit voor de tweede keer in twee maanden tijd. Fabriekspiloot Niklas Lilja reed met de Agera RS een gemiddelde snelheid van 444,6 km/u tijdens twee runs in beide richtingen op een circuit in Nevada. We wachten vol ongeduld p de reactie van Bugatti met de Chiron!

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.