Mercedes CLK DTM met 582 pk onder de hamer

Silverstone Auctions veilt een bijzonder exclusieve Mercedes CLK DTM AMG van 2005. Bij de lancering was dit model slechts voor een kleine schare klanten toegankelijk. Vandaag zou dit model €250.000 moeten opleveren.

Gepubliceerd op 12 april 2018
Leestijd : 1 min

Partagez

Van deze wagen werden amper 100 exemplaren gebouwd, als hommage aan het succes van Bernd Schneider die in 2003 het DTM kampioenschap voor Mercedes-AMG won. Deze Mercedes CLK DTM AMG wordt aangedreven door een 5,4 l V8-motor van 582 pk, waarmee hij in 3,6 seconden van 0 tot 100 km/u spurt. Hij doet wat dat betreft zelfs beter dan sommige hedendaagse AMG-modellen.

De CLK DTM die wordt verkocht, is één van de 40 exemplaren die in het Verenigd Koninkrijk werd verkocht en heeft een stuur aan de rechterkant. Ook de kilometerstand van amper 12.000 km maakt hem erg exclusief en de wagen verkeert in perfecte staat.

Voor Silverstone Auctions zijn dat voldoende redenen om de verkoopprijs tussen 180.000 en 220.000 pond sterling in te schatten, omgerekend is dat tussen de 206.000 en de 252.000 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.