Mag je je bedrijfswagen verder gebruiken als je ziek bent?

Je werkgever stelt je een auto ter beschikking die je ook voor privé doeleinden mag gebruiken. Kan je werkgever vragen dat je de wagen inlevert als je ziek bent? Wat gebeurt er als je opnieuw begint te werken?

Gepubliceerd op 23 oktober 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Als je een bedrijfswagen hebt die je ook privé mag gebruiken, dan maakt dit deel uit van je loon. Het is een voordeel van alle aard. Als je ziek wordt dan wordt je arbeidsovereenkomst geschorst. Je krijg dan gedurende een bepaalde periode een gewaarborgd loon. In die periode mag je werkgever de bedrijfswagen niet terugvragen en kan je die verder blijven gebruiken.

Mag je de wagen alleen gebruiken als werkinstrumenten niet voor privé doeleinden, dan mag je hem in periodes dat je ziek bent niet meer gebruiken.

Je bent langdurig ziek

Is de periode waarin hij je een gewaarborgd loon moet betalen verstreken, dan is je werkgever je geen loon meer verschuldigd. Hij moet je dan ook geen voordelen van alle aard meer geven en kan de wagen wel terugvragen. Hij kan dan bijvoorbeeld diegene die je vervangt verder met de auto laten rijden. Eens je terugkomt in het bedrijf moet je werkgever je dezelfde wagen (of een gelijkwaardige) teruggeven.

Bekijk de car policy

Advertentie – lees hieronder verder

In het bedrijf waar je werkt kan een car policy bestaan. Je werkgever kan daarin een bepaling opnemen over wat er gebeurt met de wagen in periodes dat je langdurig afwezig bent. Hierin kan bijvoorbeeld staan dat je de wagen ook tijdens een langdurige afwezigheid mag behouden mits je een bijdrage betaalt. Kijk dan ook de policy na om te weten wat je rechten zijn.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.