Wat riskeer je als je een ongeval hebt terwijl je vrienden van je kinderen meevoert?

Je voert enkele vrienden van je kinderen mee in je wagen en hebt een verkeersongeval. Hierbij raakt één van deze kinderen gekwetst. Draai je dan op voor de kosten?

Gepubliceerd op 24 december 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Je gaat je kinderen halen nadat ze naar een fuif gingen en voert meteen enkele vrienden mee. Of je brengt je kinderen naar hun kot waarbij een studiegenoot meerijdt. Wat gebeurt er dan als je onderweg een ongeval hebt?

Je bent niet in fout

Als een andere bestuurder aansprakelijk is voor het ongeval, betaalt diens burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering de schade die je inzittenden lijden. Ook de schade die je kinderen en die je zelf lijdt worden in dat geval door deze verzekeraar ten laste genomen. Zelf riskeer je dus niets.

Je bent wel aansprakelijk

Ook als je wel aansprakelijk bent voor het ongeval hoef je je op financieel vlak niet te veel zorgen te maken. Je eigen BA-verzekeraar zal immers je passagiers vergoeden voor de schade die ze lijden. Hierbij gaat het niet enkel om de vrienden van je kinderen maar ook om je eigen kinderen. Je eigen schade wordt dan integendeel niet vergoed. Die kan je wel apart verzekeren door een zogenaamde bestuurdersverzekering te nemen.

Advertentie – lees hieronder verder

Leef de voorschriften na

Zorg er wel voor dat al je passagiers hun gordel aandoen. Bovendien mag je niet meer passagiers in je wagen meenemen dan wettelijk toegelaten. Doe je dat toch, dan loop je wel een risico. Wat je dan precies riskeert lees je hier : Te veel passagiers in je auto : deze risico’s loop je .

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.