Wat zijn je rechten als je wordt aangereden door iemand die niet verzekerd is?

Je wordt het slachtoffer van een verkeersongeval. De aansprakelijke voor het ongeval blijkt niet verzekerd te zijn. Wat kan je in dat geval doen?

Gepubliceerd op 27 juli 2016
Leestijd : 2 min

Partagez

Hoewel je wettelijk verplicht bent een aansprakelijkheidsverzekering te nemen voor je auto, zijn er nog al te veel automobilisten op de baan die geen zo’n verzekering afsloten. Het zal je maar overkomen dat je juist door zo iemand wordt aangereden.

Je hebt een omniumverzekering

Als je een omniumverzekering afsloot zal die de schade aan je wagen betalen. Heb je geen zo’n verzekering dan kan je de bestuurder van de andere wagen aansprakelijk stellen. Het is allesbehalve zeker of die voldoende financiële middelen zal hebben om jou ook te vergoeden.

Het BGWF komt tussen

Je kan ook een beroep doen op het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds. Je kan je dossier online indienen of je kan een aangetekende brief sturen. Bezorg aan het BGWF ook alle dossierstukken waarover je beschikt. Hiervoor heb je vijf jaar de tijd. Hou er rekening mee dat je je lichamelijke schade (een enkele uitzondering niet te na gesproken) maar kan recupereren als je binnen de 30 dagen vanaf het ongeval aangifte doet bij de politiediensten.

Advertentie – lees hieronder verder

Meer informatie over hoe je moet tewerk gaan en de contactgegevens van het BGWF vind je terug op de website http://www.fcgb-bgwf.be.

Roep de politie erbij

Zorg er alleszins voor dat je een ongevalsaangifte invult. Maak die ook over aan je verzekeraar. Stel je vast dat de andere bestuurder niet verzekerd is (of een vervallen groene kaart voorlegt) roep er dan de politie bij.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.