Nieuwe modellen

Concept D : een Honda « made in China »

In China, op het salon van Shanghai, onthulde Honda een stijlstudie die een teaser brengt van een nieuwe stads-SUV met coupétrekken. Het voertuig werd Concept D gedoopt en het is enkel bestemd voor de Chinese markt waar het een jong publiek moet gaan verleiden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 22 apr. 2015 | Leestijd: 1 min

Op basis van de eerste beelden van dit studiemodel lijkt het of het Japanse merk zijn inspiratie bij Lexus heeft gevonden, wat dit prototype neemt toch in grote mate de trekken van de huidige RX over. Verder vallen vooral de wat vreemde stylingdetails op.

De Concept D heeft namelijk een vrij geladen voorpartij met een uit de kluiten gewassen grille, ruimbemeten luchtinlaten en een eerder hectisch lijnenspel. Ook de flanken worden net als de wielkasten sterk geaccentueerd. Verder is de achterkant evenmin onopvallend te noemen met led-lichten die tot het midden van de achterklep doorlopen en een zeer stevige spoiler. Om het plaatje compleet te maken staat dit prototype op 21 duimsvelgen met 285/45 banden.

Advertentie – lees hieronder verder

Honda laat tevens weten dat dit toekomstig model een zeer ruim interieur met een onberispelijke afwerking zal krijgen, evenals high-tech veiligheidstechnologie en een voortreffelijk rijgedrag. Over de aandrijving gaf de constructeur echter nog geen enkel detail vrij. Meer nieuws volgt weldra…

En hoe vindt u de Concept D die Honda voorstelde ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon