Deze Chinese Mercedes laadt op _ via de lak!

Toen we voor het eerst naar de beelden van deze G-Code conceptwagen keken, die Mercedes eind november in Los Angeles zal tonen, waren we bijzonder verrast ! Dit studiemodel getuigt van een nieuwe stijl en breekt met alles wat we tot nu toe zagen. De oorzaak ligt voor de hand want het is de vrucht van een nauwe samenwerking tussen de Duitse designstudio en een Chinees R&D-centrum !

Gepubliceerd op 7 november 2014
Leestijd : 1 min

Partagez

Deze concept heeft de stijlkenmerken van een compacte crossover die binnenin plaats biedt aan drie inzittenden en de bestuurder. De wagen meet 4,1 m, is 1,9 m breed en 1,5 m hoog. Met die proporties is hij 31,7 cm kleiner dan een Mercedes GLA, hoewel hij iets breder (9,6 cm) en zelfs een fractie hoger (0,6 cm) is.

Deze G-Code concept ziet er anders uit dan eerder getoonde studiemodellen omdat het koetswerk veel ronder en gladder oogt. Ook het radiatorrooster dat blauw, rood of zelfs paars oplicht (afhankelijk van de rijmodus) is nieuw. Mercedes kiest ook voor uit de kluiten gewassen 21 duim velgen.

De constructeur voorziet een hybride aandrijving. Die is opgebouwd uit een verbrandingsmotor die op waterstof draait en een elektromotor op de achteras. De batterijen laden niet alleen op bij het remmen. Ze slaan ook energie op via de lak waarin fotovoltaïsche cellen zijn verwerkt en via de amplitudes van de veerpoten. Erg interessant !

Wat denkt u over dit studiemodel dat de voorbode is van een kleine crossover ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.