Henrik Fisker toont eerste beeld van rivaal Tesla Model S

Henrik Fisker staat er weer nadat zijn firma failliet ging met de Fisker Karma. Hij heeft een nieuw automerk opgestart en komt met een elektrisch model dat het verschil maakt met vleugeldeuren en deuren die in tegenstelde richting openen. Dat is wat we op de eerste teaserfoto kunnen zien. Henrik Fisker komt dus nog origineler uit de hoek dan de Tesla Model X die over Falcon Wings beschikt. De voormalige Aston Martin-designer belooft ook en erg ruim interieur van zijn nieuw model. Henrik Fisker houdt voorlopig de lippen stijf over het motorvermogen van deze nieuwe Fisker. We weten wel dat men grafeen zal gebruiken in de batterijen. Dat materiaal is erg gegeerd om energie op te slaan. Met die technologie zal de autonomie van de Fisker meer dan 600 km bedragen. Dat is lang niet slecht maar de Model S P100D haalt vandaag al 613 km. Het meest spectaculaire van deze wagen is de prijs want die zou beperkt blijven tot 35.000 dollar! Een en ander is echter pas mogelijk als de firma op een degelijke financiële basis kan rekenen.

Gepubliceerd op 24 oktober 2016

Partagez

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Fisker voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.