Nieuwe modellen

Hyundai Nexo: Nieuwe auto op waterstof te koop in België (+VIDEO)

We hadden het er begin deze week al over (zie hier): Hyundai gelooft meer dan ooit in waterstof. Audi gaat op dit vlak zelfs samenwerken met de Zuid-Koreaanse constructeur. De Aziatische constructeur is erg zeker van zijn zaak en lanceert na de ix35 FCEV, deze Nexo.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 jun. 2018 | Leestijd: 1 min

In januari 2013 was Hyundai het eerste merk dat een auto op waterstof (ix35 FCEV)  commercialiseerde. In ons land volgde Toyota met de Mirai. Vandaag toont het Zuid-Koreaanse merk zijn nieuwste model dat via een brandstofcel wordt gevoed: de Nexo.

Deze SUV meet 4,7 meter en heeft een rijbereik tot 800 km, terwijl de enige emissie zuiver water is! De aandrijving gebeurt met een elektromotor van 120 kW (163 pk) die de voorwielen aandrijft.

Advertentie – lees hieronder verder

5 minuten volstaan om de waterstoftank vol te tanken. Enige probleem blijft de beschikbarheid van publieke tankstations in België. Op dit ogenblik zijn er slechts 2 (Halle en Zaventem) beschikbaar. Bijkomend probleempje is de prijs van de wagen: € 74.999! Zelfs na aftrek van de Vlaamse premie (€ 2.000) , is het bijzonder prijzig om “schoon” te rijden met deze auto… Anderzijds is het erg gewaagd en best opmerkelijk dat deze Aziatische constructeurs doorzetten door dergelijke producten toch op de markt te brengen

Lees ook :

 

 

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon