Nieuwe modellen

« Nieuwe Fiat 500 » officieel

Na tal van lekken, toont Fiat eindelijk de vernieuwde versie van de 500. Het compacte stadswagentje is inmiddels 8 jaar en ondergaat slechts enkele beperkte aanpassingen. Toch lanceert de constructeur hem als de “nieuwe Fiat 500”.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 6 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Autoconstructeurs zijn doorgaans erg terughoudend wanneer ze een populair model moeten vernieuwen. Kijk maar naar de huidige Golf of naar de gloednieuwe Audi A4. Ook daar zijn de esthetische veranderingen miniem. Bij Fiat is dat niet anders. De “nuova” 500 kent bijzonder veel succes op de Europese markt want er werden in tussentijd al ruim 1,5 miljoen exemplaren van verkocht. Waarom zou de constructeur alles willen veranderen ?

De wijzigingen zijn dermate subtiel dat je een kennersoog moet hebben om het verschil te zien tussen de 500 en de “nieuwe Fiat 500”. Je merkt het verschil aan het radiatorrooster dat geïnspireerd is op dat van de 500X en aan de ledlampen. Ook de achterlichten werden lichtjes aangepast. Je kan voortaan ook zwarte of glanzende bumpers bestellen.

Advertentie – lees hieronder verder

De grootste verschillen zien we binnenin want het dashboard lijk meer geïnspireerd op dat van de recent gelanceerde 500X. Op het dashboard wordt, afhankelijk van de versie, een 5 of een 7 inch aanraakscherm gemonteerd. De wagen komt ook met extra connectiviteit zoals Uconnect live. Het systeem leest SMS-berichtjes en je kan ook extra applicaties downloaden.

Scoop : Facelift voor Fiat 500 (03-06-15)

Qua motor kan de nieuwe 500 rekenen op een 1,2 met 69 pk en een TwinAir met 85 of 105 pk. Fiat voorziet ook twee dieselversies die 69 of 95 pk sterk zijn.

Denkt u dat deze “nieuwe Fiat 500” even vlot zal blijven verkopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon