Nieuwe Nissan Micra: radicaal anders!

De nieuwe Nissan Micra breekt radicaal met zijn voorgangers op vlak van design. Deze nieuwe look moet de compacte Japanner uit de anonimiteit halen in het B-segment. De kleine Nissan wordt om die reden voorzien van een interessante uitrusting en dito motoren.

Gepubliceerd op 30 september 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Deze Nissan Micra van de vijfde generatie oogt bijzonder dynamisch. Door het scherpe profiel wordt het één van de meest aerodynamische modellen binnen dit segment met een Cx van amper 0,29. De nieuweling is duidelijk geïnspireerd op de Sway concept die vorig jaar in Genève werd getoond.

Ook het interieur veranderde radicaal want we kijken op een horizontaal dashboard dat duidelijk kwalitatiever oogt dan voorheen. Er zijn ook 125 personaliseringsmogelijkheden. De Micra is keurig uitgerust en krijgt optioneel een infotainmentsysteem met een aanraakscherm van 7,7 inch. Verder voorziet Nissan automatische dagrijlichten en verkeersbordherkenning.

Er is keuze uit twee benzinemotoren (1.0 met 73 pk en een 0,9 l turbo van 90 pk) en één diesel (1.5 dCi met 90 pk).

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Nissan voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.