Nieuwe modellen

Nieuwe Peugeot 508 SW: Een volumemaker

Amper enkele maanden na de onthulling van de Peugeot 508 berline is het de beurt aan de 508 SW breakversie om zich voor het eerst voluit te tonen. Deze koetswerkvorm is in dit segment traditioneel belangrijker dan de klassieke kofferversie. Het aandeel breaks in de productmix van deze gezinswagen zal op onze markt de bovenhand halen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Bij deze 508 SW is laadvolume evenwel niet zijn belangrijkste troef. De koffer slikt “slechts” 530 liter en is op die manier één van de kleinere exemplaren binnen dit segment dat wordt gedomineerd door de VW Passat Variant en de Skoda Superb Combi die respectievelijk een koffer van 650 en 660 liter bieden. Zelfs de Peugeot 308 SW – het kleine broertje van de 508 SW – doet beter met een laadvermogen van 610 liter.

Anderzijds biedt deze Franse break een bijzonder aantrekkelijk design! Nog meer dan bij de berline zien we een uitgesproken vormtaal die nooit agressief wordt, maar vooral elegantie uitstraalt. De wagen is ook 5 cm korter dan zijn voorganger, maar hij wordt wel 3 cm langer dan de berline. De 508 SW lijkt zelfs een beetje op een shooting brake omdat hij achteraan veel minder werd overbouwd.

Advertentie – lees hieronder verder

Verder zijn het interieur, net als de geboden technologie en de motorisaties, perfect vergelijkbaar met wat we eerder bij de berlineversie zagen. Deze 508 SW zal in september op het autosalon van Parijs (Mondial) worden voorgesteld.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon