Nieuwe Mercedes-koplampen projecteren indicaties op de weg

Mercedes wil haar nachtzicht verder verfijnen met dit Digital Light prototype. Het is een combinatie van miljoenen microscopisch kleine spiegels, camera’s en sensoren. Het moet de bestuurder tal van rijhulpmiddelen bieden. Het systeem is in staat om een verkeersbord op de weg te projecteren om dit voor de bestuurder duidelijker te maken. Het prototype kan ook de pijlen van de te volgen richting van de navigatie op de weg projecteren. Net zoals bij de Matrix LED koplampen van Audi houdt het ook rekening met andere weggebruikers door voetgangers te belichten, zonder hen te verblinden. Het prototype kan ook een voetpad op de weg projecteren om een voetganger de bevestiging te geven om veilig over te steken. Op dit ogenblik is het slechts een prototype maar deze technologie zullen we in de toekomst ongetwijfeld in serieproducten zien. Misschien wel op de gefacelifte S-klasse?

Gepubliceerd op 9 december 2016

Partagez

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Nieuwe modellen
Verovert zelfrijdende robotaxi Tesla Cybercab onze straten?

Elon Musk belooft een revolutie teweeg te brengen in de mobiliteit met zijn Cybercab, een volledig zelfrijdende elektrische robotaxi voor minder dan 30.000 dollar. Dit futuristische voertuig kan onze steden veranderen tegen 2027. Maar is dat realistisch?

14 oktober 2024 3 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.