Een verlengde Audi R8 op stroom?

Designer Konstantin Pankratov laat ons een merkwaardige Audi conceptwagen zien… de ATOM!

Gepubliceerd op 26 oktober 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

In 2015 toonde Audi voor het eerst een elektrisch aangedreven supercar: de R8 e-tron. Die sloeg niet meteen aan en er werden slechts 100 stuks van gebouwd. Te oordelen aan het werk van designer Konstantin Pankratov lijkt het erop dat het merk met de vier ringen ook andere wegen kan bewandelen… met deze ATOM bijvoorbeeld.

Het gebrek aan luchtinlaten op het koetswerk (zowel voor- als achteraan) laat weinig twijfel bestaan over een mogelijke aandrijving.

Verder ziet het er naar uit dat de ATOM Concept een langere wielbasis én een langer chassis heeft dan de Audi R8. Met deze proporties zal hij dus een stuk minder radicaal rijden. Deze fantasierijke conceptcar is in die zin misschien wel de voorbode van een sportief rijdende autonome auto.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Buzz
Aegis Coupé: een auto vrij van alle beperkingen

Een auto ontwerpen is een proces waarbij rekening moet worden gehouden met verschillende eisen, die specifiek zijn voor elk merk: aandrijving, diverse technische componenten, leveranciers en designfilosofie en -geschiedenis. Is het mogelijk om al deze verplichtingen te negeren? Een selecte groep ontwerpers is de uitdaging aangegaan en heeft een prachtig resultaat bereikt met de Aegis Coupé.

25 december 2023 2 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.