Mercedes ontwikkelt concurrent voor BMW X4

Onze fotografen wisten een prototype van een coupéversie van de nieuwe GLC te verrassen. Deze SUV coupé moet een concurrent worden van de BMW X4.

Gepubliceerd op 15 juli 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

Het is pas enkele weken geleden dat de Mercedes GLC officieel werd gelanceerd door het Duitse merk. Deze opvolger van de GLK volgt het pad van BMW en zal eveneens in een coupéversie worden aangeboden zoals Mercedes dat heeft aangekondigd. Zoals BMW zijn X3 en de afgeleide X4 coupé heeft, zal Mercedes dus ook zijn GLC en zijn GLC Coupé krijgen.

Het huidige Mercedes-gamma is al erg uitgebreid met berlines, breaks, sportwagens en SUV’s in alle maten en alle prijsniveaus. Ondanks die situatie zijn er toch nog enkele niches in de markt te vullen. Ook al krijgt de CLS Shooting Brake wellicht geen opvolger in de niche van de grote coupé-breaks, toch wil Mercedes investeren in een nieuwe niche: die van de kleine SUV coupés.

BMW kende heel wat succes met zijn X6 en zette dat ook met resultaat verder met een SUV coupé in de lagere klasse met de lancering van de X4. Vandaag gaat Mercedes gewoon zijn rivaal volgen in deze niche. De ontwikkeling van het toekomstige model lijkt zelfs vergevorderd volgens de foto’s die onze spionagefotografen wisten te maken.

We ontdekken een amper gecamoufleerde Mercedes GLC Coupé, wat zou kunnen wijzen op een nakende voorstelling. De lijnen gelijken ook erg op die van de concept car waarmee de Duitse constructeur in april uitpakte.

Denkt u dat er plaats is voor een kleine SUV coupé in het gamma van Mercedes ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.