Scoop : de S Klasse Cabrio AMG

Enkele weken voor de opening van het Salon van Frankfurt leggen nog heel wat constructeurs de laatste hand aan hun nieuwe modellen. Die laten zich ook makkelijk verrassen op een of ander circuit en daar kwamen onze speurneuzen oog in oog te staan met de AMG-versie van de S Klasse Cabriolet.

Gepubliceerd op 20 juli 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Hiermee kan Mercedes wellicht heel wat eigenaars van een Bentley Continental GTC verleiden, of gewoon iedereen die gek is van de cabrio’s uit het « grand luxe » segment. We denken daarbij aan de Aston Martin DB9 Volante of de Maserati GranTurismo, maar eveneens aan de toekomstige open variant van de Rolls-Royce Wraith.

Deze toekomstige Mercedes neemt de voornaamste elementen over van de S Klasse Coupé met AMG-logo. Dat zien we trouwens op de eerste plaatjes waar dezelfde esthetische codes opduiken, met verbrede bumpers, sportievere velgen en uiteraard de vierdubbele uitlaat.

Onder de motorkap van de AMG-versie zal logisch gezien de 5,5 liter V8 opduiken. Die levert zoals geweten 585 pk en een koppelwaarde van 900 Nm! Uiteraard zal er in een tweede fase wellicht een cabriolet S65 AMG met 630 pk bijkomen … gewoon om aan de wensen van het veeleisende cliënteel tegemoet te komen.

Denk u dat Mercedes de concurrentie van de wijs zal brengen met deze cabriolet?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.