Scoop : Eerste beelden van de Opel Astra break

Op het salon van Frankfurt zal de nieuwe Astra ongetwijfeld alle aandacht opeisen op de Opel-stand. Consumenten die op zoek zijn naar flink wat laadvolume zullen bij het ontdekken van deze compact een beetje op hun honger blijven. Ze hoeven evenwel niet te wanhopen want Opel werkt ook aan een break afgeleide, de Astra ST.

Gepubliceerd op 3 augustus 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Onze spionfotografen wisten al een gecamoufleerde versie te spotten. Te oordelen aan hun beelden zal dit toekomstige model iets groter worden dan de huidige versie. Het is nog te vroeg om een en ander in cijfers uit te drukken maar we gaan er van uit de koffer flink wat liters zal winnen. Op het prototype zien we dat de overhang achteraan werd vergroot en de achterklep staat perfect verticaal. Qua design deelt hij de vormtaal met de vijfdeurs berlineversie.

Op technisch vlak weten we dat de Astra ST, net zoals de gewone Astra, veel minder kilo’s op de weegschaal zal zetten. Verder komen er nieuwe technologieën en krijgen we een ander gamma motoren. Onder de motorkap zullen we drie- en viercilindermotoren vinden die zuiniger zijn dan ooit tevoren. In functie van het vermogen zullen de motoren worden geleverd met een manuele versnellingsbak of met een gerobotiseerde transmissie, voorzien van dubbele koppeling.

Volgens diverse bronnen zou de Opel Astra officieel worden onthuld op het salon van Genève in maart 2016.

Bent u benieuwd om de nieuwe Opel Astra ST te ontdekken ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Opel voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.