Scoop: eerste beelden van facelift Mercedes S63 AMG

Gaat het hier om een eenvoudige facelift van de grote S-klasse? Vergis u niet want deze update beperkt zich niet tot enkele kleine esthetische ingrepen. De nieuwe S63 AMG krijgt immer een gloednieuwe V8-motor onder de motorkap.

Gepubliceerd op 4 oktober 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

De verdienstelijke 5,5 liter grote V8 van de huidige versie wordt geruild voor een nieuwe 4.0 l V8 bi-turbomotor! Die werd eerder in de AMG GT gelanceerd en wordt inmiddels ook in de C63 AMG gebruikt. Hij zit tevens in de G500, al werd hij daar een beetje teruggeschroefd. Onder de motorkap van de vernieuwde S63 AMG levert hij ruim 612 pk en 900 Nm aan koppel! Op die manier spurt bij in minder dan 4 seconden van 0 tot 100 km/u. 

Om al dat geweld ook op het asfalt te krijgen, zal de nieuwe S63 AMG volgens de eerste info enkel met vierwielaandrijving worden geleverd. Men monteert ook een versterkte versie van de negentrapsautomaat. Deze nieuwe versie wordt midden volgend jaar verwacht.

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.