Scoop: nieuwe Mercedes G-klasse debuteert in sporttenue

Na een carrière van 37 jaar is de Mercedes G-Klasse eindelijk klaar om de fakkel door te geven. Momenteel wordt de nieuwe generatie ontwikkeld en er staat gelukkig ook een AMG-versie op het programma. Het is uitgerekend die 63 AMG-versie die door onze fotograaf werd gespot tijdens een testsessie. Hij zal de nieuwe V8-motor krijgen die al onder de motorkap van de C63 en de E63 AMG wordt gebruikt. Daar leveren de motoren tussen de 471 en de 617 pk. De G63 AMG moet vergelijkbare prestaties leveren. De nieuwe G-klasse wordt gebouwd op een nieuw platform dat duidelijk lichter is dan dat van zijn voorganger. Het zou 180 kg minder op de weegschaal zetten. Desondanks wordt het interieur ruimer zijn voor de inzittenden en ook de bagageruimte gaat er op vooruit omdat het koetswerk breder is. Dat kan u ook zelf afleiden van deze eerste foto’s.

Gepubliceerd op 30 november 2016

Partagez

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.