Scoop : toekomstige R8 Spyder betrapt op de Ring

Op het salon van Genève in 2016 zal Audi de Spyder-versie van haar jongste R8 onthullen. Het is dus niet abnormaal dat onze spionfotografen in de buurt van Ingolstadt of op de Nürburgring gecamoufleerde versies van de open variante van deze R8 spotten.

Gepubliceerd op 24 augustus 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Uit deze eerste beelden kunnen we drie zaken met zekerheid afleiden. Zo zien we dat de nieuwe R8 Spyder andermaal recht heeft op een canvas dak, de achteruit staat perfect verticaal en in de motorkap zitten bijzonder veel verluchtingsopeningen. Verder gebruikt deze versie precies dezelfde vormtaal als de coupéversie.

Vergeleken met de vorige generatie  is ook deze R8 een beetje lichter geworden. Net als bij de Coupé gebruikt Audi steeds meer aluminium en carbonvezel. Op die manier kon men de wagen ongeveer 50 kg lichter maken.

Dat is niet onbelangrijk als je weet dat deze R8 Spyder eveneens gebruik maakt van de 5,2 liter grote V10-motor uit de Coupé. Die is verkrijgbaar met twee vermogensniveaus (560 of 610 pk) en wordt enkel met een S-Tronic versnellingsbak met zeven versnellingen geleverd. Al het vermogen wordt via vierwielaandrijving op de weg gezet.

Exacte prijzen zijn vandaag nog niet bekend maar we gaan er van uit dat deze R8 Spyder ongeveer 14.000 euro duurder zal zijn dan de Coupé. De basisversie zou dus een slordige 180.000 gaan kosten.

Zou u willen dat Audi nog enkele bijkomende technologieën in deze R8 integreert ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.