Scoop : 420 pk voor de meest krachtige VW Golf !

Als u van plan bent om de komende maanden een Golf R te kopen met 300 pk, kan u beter twee keer nadenken. Begin 2016 komt immers de meest krachtige Golf die ooit werd gebouwd, op de markt. Heinz-Jacob Neusser, de verantwoordelijke van de motorafdeling bij Volkswagen, heeft aangegeven dat de conceptwagen Golf R400 ook in productie gaat. Deze R420 zal een “super GTI” worden en zal in september op het salon van Frankfurt te zien zijn.

Gepubliceerd op 26 mei 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Het ziet er dus naar uit dat onze spionfotografen straks gecamoufleerde versies op het circuit van de Nürburgring zullen te zien krijgen. Maar, volgens de jongste berichten rijdt de wagen al rond zonder camouflage. Op deze eerste beelden zie je een Golf R die is uitgerust met een aerodynamische kit die iets agressiever oogt. Hij staat ook duidelijk op grotere velgen.

Volgens Volkswagen zit er nog steeds een viercilinder turbomotor met een longinhoud van twee liter onder de kap. Het gaat om dezelfde krachtbron die ook voor de Golf R wordt gebruikt. Door enkele technische aanpassingen stijgt het vermogen naar 420 pk en ook het koppel wordt naar boven bijgesteld. Uiteraard zal dat vermogen worden gelinkt aan een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving.

Kortom, het ziet er naar uit dat de Golf, die straks 40 lentes telt, de oefening van 0 tot 100 km/u in minder dan 5 seconden zal realiseren. De topsnelheid zal uiteraard elektronisch worden begrensd bij 250 km/u.

Bent u in voor een dergelijke Golf R420 ?

In 2015 krijgt de Golf 420 pk! (17-11-14)

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Volkswagen voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.