Skoda Kodiaq RS: TDI-record op de Nürburgring (+VIDEO)

De Skoda Kodiaq krijgt een nieuwe RS-versie die zopas een record vestigde op de Nordschleife van de Nürburgring. Dit in de klasse voorbehouden aan SUV’s met zeven zitplaatsen met een tijd van 9'28″84.

Gepubliceerd op 15 juni 2018
Leestijd : 1 min

Partagez

Onder de motorkap van deze nieuwe RS-variant huist de 2.0 TDI die reeds voor de Octavia RS was aangepast. Hier gaat om de 240 pk sterke biturbo-versie. Gezien de gewicht-vermogensverhouding van dit voertuig was er uiteraard geen sprake van om het record van de recentste Porsche 911 GT3 RS met 6'56″ te verbeteren.

Ook van het SUV-record op de Nordschleife bleef men nog een heel eind verwijderd. Dat bedraagt 7'51″, of 1'30″ sneller, en werd gevestigd door de Alfa Romeo Stelvio, aangedreven door een 510 pk sterke V6. Maar de Skoda Kodiaq RS kan dan weer zeven passagiers vervoeren en verbruikt zeker minder… Ieder zijn specialiteit, zeg maar.

 

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Skoda voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.