Suzuki verkoopt zijn Volkswagen aandelen

Suzuki heeft zopas bevestigd dat het haar participatie in de Volkswagen groep van de hand doet. Er is een bedrag van 3,8 miljard dollar mee gemoeid en het betekent meteen het einde van de alliantie die in 2009 tot stand kwam.

Gepubliceerd op 21 september 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Het besluit werd al enkele weken voorbereid na een beslissing van de Japanse arbitragecommissie die door Volkswagen en Suzuki werd aangesteld om hun dispuut op te lossen. Suzuki vroeg een schadevergoeding en de commissie besliste dat Volkswagen de resterende 19,9 % van het kapitaal dat ze nog bezaten moest terug verkopen aan de Japanse constructeur.

Vandaag kennen we ook het bedrag van deze transactie : 460,3 miljard yen, wat neerkomt op ongeveer 3,8 miljard euro. Het is een aanzienlijk bedrag dat zal worden betaald door de Japanse constructeur.

In 2009 werd een samenwerking aangegaan waarbij de twee spelers wilden samenwerken aan een low cost voertuig voor de groeimarkten en er zou ook een synergie komen voor een hybride wagen. Een en ander werd nooit gerealiseerd.

Gelooft u dat er nog plaats is op de markt voor een kleine onafhankelijke constructeur?

 

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Suzuki voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Actualiteit
Let op voor valse wegenwachters

De ADAC, het Duitse equivalent van automobielclub Touring, waarschuwt autoreizigers voor valse pechverhelpers. Die zijn vooral in Oost-Europa actief en hebben een sluwe truc om aan je vakantiebudget te zitten.

19 juli 2024 4 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.