Audi R8 LMS kost minstens 400.000 €

De productie van de sportieve GT3 wordt einde deze maand opgestart. Klanten die houden van een wagen waarmee ze regelmatig ook op circuit kunnen gaan, kunnen hun bestelling al plaatsen zodat de wagen nog dit jaar kan geleverd worden.

Gepubliceerd op 10 september 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

De wagen werd in maart tijdens het salon van Genève onthuld. Hij won de 24 Uren van de Nürburgring en was goed voor twee podiumplaatsen bij de 24 Uren van Spa in juli. Vandaag kan je deze Audi R8 LMS ook bestellen.

De wagen alleen kost 359.000 € zonder BTW. Voor 398.000 € excl. BTW komt hij in een pack waarbij de klant tal van extra onderdelen krijgt. Voor dat geld krijgt de gelukkige bezitter een wagen die tot 2018 helemaal conform het GT3 reglement is. Het maximale vermogen bedraagt dan 585 pk maar kan worden bijgesteld in functie van de reglementering.

Sinds 2009 heeft Audi 155 GT3-modellen gebouwd van de vorige generatie. Audi hoopt voor maart 2016 45 exemplaren te bouwen.

Mocht u de middelen hebben, zou u dan een dergelijke circuitmachine kopen?

 

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Audi voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.