Mercedes AMG C43 4Matic Coupé

De Mercedes C-Klasse Coupé laat volgende week zijn spierballen rollen op het salon van Genève met de AMG C43. Huistuner AMG is klaar met deze oefening en de wagen maakt in Genève zijn eerste publieke optreden.

Gepubliceerd op 26 februari 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

De benaming C43 staat voor een drieliter biturbo V6-motor die 367 pk en 520 Nm levert. De motor wordt ook in de gelijknamige berlineversie gebruikt. Al dat vermogen wordt via een 9G-Tronic automaat en de 4Matic-aandrijving naar de vier wielen gestuurd.

Deze Duitse coupé spurt in amper 4,7 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid wordt elektronisch begrensd vanaf 250 km/u.

Je herkent deze AMG C43 aan de bumpers met grote luchtinlaten, de specifieke achttienduims velgen en de kleine carbon achterspoiler op de rand van de kofferklep.  Binnenin heeft de bestuurder een afgeplat stuur en wordt het interieur afgewerkt met een combinatie van leer en alcantara.

Is dit volgens u een zware concurrent voor de BMW M4?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Morlet Freelance journalist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.