Zeldzame Lamborghini Diablo GTR te koop

Gezien het ontelbare aantal versies dat Lamborghini heeft gemaakt tijdens de elf jaar lange carrière van de Diablo is het moeilijk om er de ultieme straatlegale variant uit te halen. Maar voor wat de racerij betreft, is het antwoord veel duidelijker: deze GTR.

Gepubliceerd op 7 augustus 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

De Diablo GTR was de vervanger van de SV-R en was gebaseerd op de straatlegale Diablo GT. Hij was krachtiger, sneller en radicaler dan om het even welke andere versie.

Hij werd aangedreven door een 6.0-V12 die 590 pk ophoestte. Daarmee was hij destijds de krachtigste Lamborghini ooit. Hij maakte verder gebruik van een manuele vijfversnellingsbak, een koetswerk in koolstofvezel, ramen in plexiglas en een enorme achterspoiler.

Dit 19de van 30 gebouwde exemplaren wordt geveild door RM Sotheby’s. De geschatte waarde ligt tussen de 580.000 en de 780.000 dollar.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Lamborghini voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosport
Ford GT MK IV: definitief afscheid

De Ford GT, de ultieme supercar van het Amerikaanse merk, beleeft de laatste maanden van zijn loopbaan. Om met een knal het schip te verlaten (het model zou definitief van de markt verdwijnen) wordt een speciale reeks gelanceerd.

14 december 2022 2 min Maxime Hérion
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.