3 cilinder voor de Kia Cee’d

Kia toont de tussentijdse facelift van de Cee’d. Net zoals bij de Mercedes A-Klasse zijn de veranderingen optisch niet al te ingrijpend. Enkel een geoefend oog zal merken dat er nieuwe lichtunits voor- en achteraan werden gemonteerd. Ook de bumpers werden zacht aangepast en ook aan de vorm van het radiatorrooster werd licht gesleuteld maar dan zijn we echt rond voor de uiterlijke nieuwigheden.

Gepubliceerd op 2 juli 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Binnenin gaat de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afwerking er volgens de constructeur op vooruit. Het grootste nieuws zit evenwel onder de motorkap want de Koreaanse constructeur kondigt een gloednieuwe dricilinder benzinemotor aan. Deze kleine turbo is leverbaar met 100 of 120 pk en levert maximaal 172 Nm aan trekkracht.

De meest sportieve versie is de 1.6 op benzine want die is goed voor 204 pk en 265 Nm aan trekkracht. Met dat potentieel is hij in staat om in 7,6 seconden van 0 tot 100 km/u te accelereren.

Ook de dieselmotor wordt aangepast. Hij wint acht pk zodat hij voortaan 136 pk sterk is. De emissie volgt omgekeerd evenredig want hij stoot nog slechts 109 gram CO2 per km uit.

Deze nieuwe Kia Cee’d is nog deze zomer leverbaar en dat als berline en als als break.

Bent u bereid om hiervoor een bestelbon te tekenen ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Stéphane Lémeret Redacteur

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Kia voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.