Eerste beelden van nieuwe Kia Rio

De nieuwe Kia Rio wordt de ster op de stand van de Koreaanse constructeur op het Salon van Parijs dat volgende maand van start gaat. De eerste schetsen werden officieel vrijgegeven en tonen een stadswagen met scherpere lijnen. Net als bij sommige Duitse constructeurs, zou deze generatiewissel de klanten niet te sterk moeten verontrusten. De proporties en heel wat stijlelementen werden behouden, maar het geheel lijkt wel wat scherper. In de trant van de befaamde Tiger Nose-grille of de voorbumper. Uiteraard zullen op het seriemodel wel heel wat elementen iets bescheidener uitvallen, waaronder de gigantische 22-duimsvelgen of de brede flanken. Deze rivaal van de Renault Clio en de Peugeot 208 zou volgend jaar op de markt komen.

Gepubliceerd op 26 augustus 2016

Partagez

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Kia voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.