Facelift Mercedes S-klasse: steeds meer technologie (+VIDEO)

Mercedes lanceert een facelift van zijn limousine na een carrière van 4 jaar. Daarmee evolueert de S Klasse discreet op stilistisch vlak, maar krijgt er wel heel wat nieuwe technologie en nieuwe motoren bij, waaronder twee V8’s.

Gepubliceerd op 20 april 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

De Mercedes S Klasse werd recent wat voor de wielen gereden door zijn kleine broer, de E Klasse, maar zet nu weer de puntjes op de i met zijn nieuwe technologische uitrusting: een snelheidsregelaar verbonden met de GPS om te vertragen in bochten en bij het naderen van kruispunten, autonoom inhalen op snelwegen, overhellen van het koetswerk in bochten voor comfortabeler rijden of ook automatisch parkeren.

Uiteraard pakt de S Klasse nog steeds uit met een zeer luxueus interieur dat tal van kleine wijzigingen onderging en nu ook geniet van de nieuwe «Energizing» functie die een invloed heeft op de airco, de stoelen, de sfeerverlichting en de muziek voor naar keuze meer « vitaliteit » of «genot» aan boord.

Ook onder de motorkap is er groot nieuws te melden met de komst van de nieuwe diesel-zescilinders-in-lijn van 286 of 340 pk, naast de V8 bi-turbo op benzine goed voor 469 pk in de S560 (die de S500 vervangt) en de nieuwe 612 pk sterke V8 4,0l uit de AMG GTR die een plaats krijgt in de AMG S63.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Alain De Jong journalist, tekstschrijver, communicatiespecialist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Mercedes voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.