Hyundai i20 : een SUV voor Frankfurt

Hyundai stelt op het salon van Frankfurt de i20 Active voor. Dat wordt een mini-SUV die dit erg populaire segment komt versterken.

Gepubliceerd op 3 september 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

Hij is bedoeld  voor “avontuurlijke stadslui” en vervoegt het bestaande gamma i20 5-deurs en i20 coupé. Het design ziet er iets avontuurlijker uit  en ook de bodemspeling werd met 20 mm verhoogd. Zo geniet de bestuurder een iets hogere zithouding, wat inmiddels gemeengoed is in deze niche.

Onder de motorkap vinden we een nieuwe 1 liter grote driecilindermotor die ook in de twee overige i20-modellen zal worden gebruikt. Deze driecilinder is leverbaar met 100 of met 120 pk. De minst krachtige versie wordt het zuinigst maar Hyundai wil nog geen exacte verbruikscijfers communiceren.

Deze i20 Active zal bij ons gelanceerd worden op het salon van Brussel in januari. De wagen is midden september al te zien op de Hyundai-stand in Frankfurt, naast de gefacelifte versie van de Santa Fe.

Vindt u deze compacte crossover geslaagd ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Hyundai voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.