Waarom heeft de 5 Reeks alles van een kleine 7?

BMW trok officieel het doek van de zevende generatie van de 5 Reeks. Deze nieuwkomer biedt ook modernere lijnen, deels geïnspireerd op die van zijn grote broer. Maar de link tussen de 5 en 7 Reeksen is niet enkel esthetisch.

Gepubliceerd op 14 oktober 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Zo duiken heel wat technologische snufjes, die op de 7 reeks werd geïntroduceerd, ook op de 5 Reeks op. Dat is het geval met bijvoorbeeld de interface die zich nu laat bedienen door aanraking en bewegingen. De nieuwe 5 reeks wordt ook autonomer zoals de 7 Reeks, en zijn concurrent, de Mercedes E Klasse. Uiteraard gaat ook de connectiviteit weer een stapje verder.

De BMW 5 Reeks werd niet alleen groter (4,93m) en tegelijk lichter, maar eveneens dynamischer en zuiniger. Zo stelt de 520d met zijn 190 pk ( en 400 Nm koppel) zich tevreden met 4,2l/100 km en 109 g CO2/km, maar een toekomstige EfficientDynamics Edition zal weldra nog beter doen.

In afwachting van de M550i en M5, rondt de 540i xDrive het gamma bovenaan af. Zijn 3 liter zes-in-lijn produceert 340 pk en 450 Nm koppel. Daarmee lukt een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden, terwijl de CO2-uitstoot tot 159 gram beperkt blijft.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Joannès Journalist & Videomaker

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands BMW voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Autosalon
Autosalon van Parijs 2024: Citroën C4 neemt afscheid van diesel en handbak

Op de vorige editie van het Autosalon van Parijs blonk Citroën nog uit in afwezigheid, deze keer zet het merk een zowat volledig vernieuwde line-up in de schijnwerpers. Kon niet op het appel ontbreken: een facelift van de C4 en zijn X-broertje. En je zal de nieuwe niet gauw verwisselen met de oude.

16 oktober 2024 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.