Nieuwe technologie

UNI-CUB β : Honda werkt aan individuele mobiliteit

Als u de kans heeft om de wereldexpo in Milaan te bezoeken die nog loopt tot 31 oktober, mag u onder geen beding het Japanse paviljoen missen. In deze ruimte van het land van de reizende zon verplaatsen de hosts en de hostessen zich per UNI-CUB β. Het vehikel werd eind 2013 door Honda onthuld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Dit futuristische vervoermiddel ziet er allerminst uit als een autootje en heeft nog minder gelijkenissen met een pocketbike. Deze UNI-CUB β moet de voorbode zijn van een mobiliteitsconcept van de toekomst. Het gaat om individuele mobiliteit die je nog het best kan vergelijken met de mogelijkheden van een Segway.

Bij de UNI-CUB β moet de gebruiker niet op een stoel plaatsnemen en hij beschikt ook niet over een stuur. De gebruiker zit op een soort zadel dat 62 cm boven de grond staat. Op die manier neemt hij een erg rechte houding aan, die vergelijkbaar is met een voetganger. Het voertuig wordt bestuurd door met je lichaam te bewegen. Zo kan je vooruit en achteruit bewegen maar je kan je ook lateraal verplaatsen, wat het systeem erg interessant maakt.

Advertentie – lees hieronder verder

Praktisch gezien is het handig om weten dat deze gemotoriseerde stoel wordt aangedreven door een elektromotor die via een lithium-ion batterij wordt gevoed. De gebruiker beschikt met één batterijlading over een autonomie van 6 km en het voertuig haalt een topsnelheid van 6 km/u. Het geheel weegt slechts 25 kg. Op dit ogenblik wordt de Honda UNI-CUB β niet op grote schaal verkocht. Het wordt slechts verhuurd en kan ook door bezoekers van het Japanse Miraikan innovatiemuseum worden gebruikt.

Zou u graag met een dergelijk voertuig rijden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon