Scoop: de nieuwe Porsche Cayenne komt eraan

De huidige Porsche Cayenne kwam in 2010 op de markt en heeft nog maar enkele maanden voor de boeg. Zijn opvolger wordt vandaag volop ontwikkeld het ziet ernaar uit dat die volgend jaar zal worden voorgesteld.

Gepubliceerd op 6 april 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Onze fotografen hebben hem al voor de lens gehaald tijdens wintertests. Het silhouet van de nieuwe Porsche Cayenne lijkt fel op dat van zijn kleine broer, de Macan. De nieuwe grote SUV wordt gebouwd op het MLB-platform dat met de Bentley Bentayga wordt gedeeld. De nieuweling zal tot 250 kg lichter zijn dan de eerste generatie Cayenne die in 2002 het levenslicht zag.

Het lagere gewicht belooft veel goeds voor het weggedrag. De basismotoren van de instapmodellen worden bovendien vervangen door krachtiger turbomotoren. Er komt andermaal een dieselversie en we mogen ons ook aan een plug-in hybride versie verwachten. Er wordt ook een volledig elektrische variant overwogen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Door Nicolas Morlet Freelance journalist

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Porsche voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Spionfoto's
“Eerste Ferrari-SUV gelekt!”

Zoals je misschien al wist, gaat Ferrari een SUV op de markt brengen om te concurreren met de Urus, de absolute kaskraker van Lamborghini. Die allereerste off-roader van het sportwagenmerk uit Maranello gaat Purosangue heten, het Italiaanse woord voor volbloed. Is dit ‘m?

23 februari 2022 3 min Joris Bosseloo
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.